Cea mai simpla reteta de prajitura pentru Revelion: prajitura de ciocolata la tigaie. Cum se face

Daca iti place ciocolata, aceasta prajitura delicioasa va fi cu siuguranta pe placul tau. Se face la tigaie si o poti servi direct de acolo. Are un miez lipicios de ciocolata delicioasa.

Ingrediente

100g unt sarat
200g zahar brun
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
1 varf de lingurita de praf de copt
200g faina
50g crema de ciocolata
50g fistic tocat
50g chipsuri de ciocolata neagra

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Bate untul si zaharul intr-un vas pana cand obtii un amestec moale si cremos. Addauga ouale si bate pe masura ce le incorporezi. Adauga vanili, apoi faina si praful de copt.

Pune amestecul de vanilie la baza unei tigai de metal, astfel incat sa acopere fundul si sa mearga pe margini la fel ca o crusta. Trebuie sa aiba grosimea de 1 centimetru.

Adauga o mana de fistic si chipsuri de ciocolata si preseaza in aluat.

Adauga deasupra crema de ciocolata. Decoreaza cu chipsuri de ciocolata.

Coace timp de 25 de minute. 

loading...
Share Google+ Pinterest